Dag allemaal,

’t Is zover. Ik heb mijn eigen computer. Ik kan nu op tinternet als ik wil. Ik moet nu aan niemand meer vragen om eens op de computer te kijken hoe het met die of die gaat. ’t Is dan wel de oude computer van ons Maggy maar zij zegt ook: “Moeder voor wat gij dat gebruikt is die groot genoeg.” Nochthans is haar nieuwe kleiner en kan hij meer. Bij computers moet je soms omgekeerd redeneren.

Maar het werd echt tijd dat ik ook een computer had. Ik was de enige in mijn dorp die nog eens vanachter de gordijn loerde of in het deurgat stond. ’t Is niet moeilijk, ze zitten allemaal achter hun computer naar ’t straat te kijken! Plezant daaraan is dat ge niet alleen uw eigen straat kunt zien maar gelijk welke straat.

Ik ben in gans mijn dorp al langsgeweest, zonder van mijn stoel te komen. Bij Marie staan er al twee dagen pakjes voor haar deur. Ik kan niet zien wat er in zit, maar ze zou ze toch maar beter binnenzetten met die inbraakplaag tegenwoordig in ons dorp. Mc die woont in een villa maar toch laat ze haar auto buiten staan. Ik wist niet dat het vannacht gevroren heeft want haar auto is helemaal wit. Deftige dame Nel zou beter dat deftig laten vallen, die woont in een achtergesteld gebied, haar straat staat zelfs niet op de computer. ‘Voor de privacy’ zegt haar huisman. Ja tarara, dat we niet zouden zien dat zijn ruiten weer niet gekuist zijn zeker! En die fietser daar, voor het huis van Marie, die zo gevaarlijk midden op de weg rijdt, is dat soms Sven niet die naar zijn oma gaat? Ik ga hem toch zeggen dat hij wat meer aan de kant moet rijden.

Ja, ja, ’t is een hele vooruitgang zo’n computer. Een mens moet met zijn tijd mee en je doet er geen vlieg kwaad mee. Allée, ik ben er mee weg, ik ga nog een beetje naar ’t straat kijken. De groeten iedereen!

de moeder van Maggy (gepost door ons Maggy)