Deftige dames zijn fier op televotend Vlaanderen dat nu toch wijselijk besloten heeft dat een goede chef een essentieel onderdeel van een restaurant is. Niet voten zou natuurlijk nog wijzer zijn.

Deftige dames kunnen het ook niet laten om rekeningen te maken, zelfs van TV programma’s. Als  iemand een B&B wint, dan willen ze weten wat het kost en wat het opbrengt, als ze immobiliers aan het werk zien willen ze weten wat hun kosten zijn en wat ze in hun zak steken.

De televisie laat ons echter op onze honger zitten. Ook nu weer met Mijn Restaurant. Daarom doen we een oproep aan eventuele insiders om ons een antwoord te verstrekken op volgende brandende vragen.

Betalen de steden om mijn restaurant binnen te halen en gaat dat per opbod of wordt er lotje getrokken?

De kandidaten krijgen 200.000 euro voor de installatie lezen we. Hoe kan je voor 200.000 euro een pand restaureren en een keuken en zaal professioneel inrichten?

Wat gebeurt er met die panden als het restaurant gesloten wordt? Wie draait op voor de kosten?

Zijn de eigenaars bereid die investeringen over te nemen om hun pand op TV te zien?

En het personeel van die restaurants, zijn dat allemaal werklozen of zijn de mensen in deze tijden van crisis bereid hun job op te zeggen en in te ruilen voor een meer dan waarschijnlijk kortstondig moment van glorie op TV. Moment van glorie is veel gezegd want ze zijn blijkbaar ook bereid om zich gewillig te laten oversauzen.

En als het restaurant van het éne moment op het andere sluit, krijgen ze dan een opzegvergoeding? En wie betaalt die dan? 

En hoe zit dat administratief allemaal? Richten die kandidaten een bvba op voor de uitbating, met startkapitaal, handelrsregisternummer, BTWnummer, RSZnummerr en de hele reutemeteut? En als die dan na twee maanden dichtgaan, hoe geraken die daar ooit weer vanaf? Zouden er binnen een paar jaar op administratief of fiscaal vlak nog een paar lijken uit de kast vallen?
 

Zo kunnen we nog een tijdje doorgaan, maar de essentie is: Hoe zit dat nu precies?

Advertenties