Dit mag dan het wereld wijde web heten, bloggers waar je graag komt, wonen soms gewoon onder je kerktoren. Zo ook mevrouw en mijnheer Malpertuis.

Net zoals wijzelf hebben ze de Luberon verkozen tot mooiste plek van de wereld en onder de noemer ‘tout ce que vous touche’ cultiveren ze er de schoonheid en de vruchten der aarde. Die vruchten waren de aanleiding voor ons bezoek. Malpertuis is de gelukkige bezitter van een olijfgaard en wij waren gebrand op een vaatje extra vierge van eigen kweek.

We werden er bijzonder gastvrij ontvangen, we zagen de vriendenkamers die mevrouw met smaak en passie stijlvol heeft omgetoverd tot miniparadijsjes. We proefden er vin d’oranges, tapenades, saucissons en ingelegde paddestoelen, alles faits maison. We genoten van het schitterende uitzicht en van de warmte van het haardvuur.

En de olie?
Die is absolute top. Ze geurt naar bloemen, ze heeft een fluweelzachte aanzet, een mild bittertje en een kruidige pittige finale. Onze olijfolie komt voortaan van deze bomen en van deze olijfboer

Wil je zelf olijfolie of de ganse Luberon proeven? Dan kan je hier terecht, je vindt er tout ce que vous touche.

malpertuis

Advertenties