De Smaak van De Keyser bewijst het.
Jenever zorgt voor een jonger uiterlij
k!

Gisteren viel op onze redactie een bezorgde mail vanuit het Zuiden in de bus. Met de vraag of we voortaan bij de Orde konden overschakelen op jenever als huisdrank ipv Bollie en of we alvast een krat of twee met hoogdringendheid konden verzenden.

Ja, Dame Marie, wij hebben ook gezien wat jij je verder nog in die mail afvraagt:  hoe Martine te keer ging met die jonge snaak. In 1941 is ze geboren volgens het verhaal, dat wil zeggen dat ze ten tijde van haar gestoei met Mario de zeventig flink nadert. Zelfs al heeft ze jarenlang geluierd op het Italiaanse platteland, dan ziet ze er nog bijzonder patent uit.

Dus ja, vanaf vandaag jenever op de redactie. Om binnen 10-20 jaar ook (weer/nog) haltertopkes zonder beha te dragen, touch te hebben bij jonge dertigers en te dartelen als  jonge hindes. Tina Turner zal erbij verbleken.

Niet enkel Martine bewijst het. Ook Louise Lecron, geboren in 1938 komt nog uitermate goed voor de dag. Elke dag een glaasje! En Alessandra, geboren begin jaren zestig -of was het nu tachtig-, straalt met een oogverblindend jeugdigheid.  Zelfs Helena, dik negentig, staat met haar kankerlichaam nog een put te graven, dat is wat jenever doet voor een mens!

Mogelijks is Martine pas bevallen van Alessandra II op haar veertigste, en heeft ze twintig jaar gerollebold in Bella Italia met Beppe Ciminio, waar ze ondertussen Alessandra I opgevoed heeft. Zonder jenever. Die eerste Alessandra is dan ontvoerd geworden geweest door de maffia en op de koop toe ook nog vermoord geweest. Het is aan de Italiaans mamma’s te zien dat Martine nooit het geheim willen prijsgeven heeft waardoor jenever voor eeuwige jeugd zorgt in ruil voor haar eerste dochter.

Volgende week komt er als finale plot nog een hele vergeten generatie opduiken. En allemaal zien ze er jong uit.

Cinema. Dat is een bos dat 100 km verder gefilmd wordt en moet doorgaan voor het bos van het dorp. Maar een tijdslijn die niet klopt? Dat moet vast en zeker ook aan de jenever liggen. En dat we dat niet bij de eerste aflevering gemerkt hebben?  Dàt zal de schuld van Bollie zijn.

(Met: Maaike Neuville, Laura Verlinden, Marie Vinck, Katelijne Damen, Marieke Dilles, Marijke Pinoy, Lotte Pinoy, Matthias Schoenaerts, Vic De Wachter, Mathijs Scheepers, Johan Leysen, Tibo Vandenborre, Nico Sturm, Dirk Van Dijck, Katelijne Verbeke, Lotte Heijtenis, Jeroen Van Dyck, Kevin Janssens, Nathalia, Hilde Van Mieghem, Pieter Embrechts, Karin Tanghe, Camilia Blereau, Peter Rouffaer, Jakob Beks, Danny Riesterer, Elie Lison, Eric Kerremans, Wouter Hendrickx, Antoine Vanderauwera, Staf Damen, Chris Thys, Peter Gorissen, François Beukelaers, Peter Van den Eede – allemaal NAAKT en BLOOT!)

Advertenties