Annemie Peeters, de presentatrice van een consumentenprogramma voor mensen die enkel aan zichzelf denken, had het gisteren over twitteren. Blijkbaar is dat tot de grote massa doorgedrongen. Als test had ze zichzelf gekoppeld aan Vincent Van Quickenborne, ze keken elkaar deep in the eyes ofzoiets. Wat ze nu wilden bewijzen over twitteren is niet geheel duidelijk, maar ze wilden in elk geval uitproberen hoe snel deze boodschap de wereld (lees Vlaanderen) zou rondgaan. Tamelijk snel, zo bleek.  Al had Annemie een ernstige inschattingsfout gemaakt door het bericht te laten twitteren door Clo Wilaerts, een  solvabele blogauthoriteit (twitteraars twijfelden omdat Clo dit normaal gezien niet zou  twitteren). Een ernstig politiek journalist belde amper een paar uur na verspreiding van het bericht naar Van Quickenborne om te checken of het gerucht klopte.

Simpel is dat. Ik ga het ook eens uittesten. Annemie heeft dus iets met Quicky, Sophie Lemaire met Jo Vally, Ben Crabbé met Veerle Baetens, Arno met Marie Arena, Jean-Paul Votron met Saskia Schatteman, Jo Leemans met Koen De Graeve (toyboy!), de gebroeders Kolackny met het volledige Scalakoor tegelijk, Dirk Draulans met Veronique Branquinho, Kenny Steppe met Tom Goegebuer (Kiekeboe!), Thomas Vanderveken met Chantal Pattyn, Gert Verhulst met Mega Mindy (de échte), Gina Lisa Peeters met Roel Vanderstukken, Sven Ornelis met Michaël Schockaert, Paul D’Hoore met Mia Doornaert, Patrick Riguelle met Catherine van Eylen, Erik Van Looy met àlle Vlaamse huisvrouwen tussen de 35 en 65, Rik Torfs met Bart De Wever en het ligt natuurlijk zo vanzelfsprekend voor de hand dat Yves iets heeft met Inge.  Als ik hier nog een paar gekke koppels bedenk, zal er uiteindelijk wel een toevalstreffer tussen zitten. Vlaanderen is tenslotte een dorp.

Geruchten verspreiden, a piece of cake. Ook altijd goed voor de blogstatistieken. De journalisten zullen wel voor me uitzoeken wat ervan klopt, ik lees het wel in de loop van de week in een kwaliteitsblad. ’t Zijn tenslotte mijn zaken niet.

Advertenties