Ella wees ons op het verschijnen van Ella.

Ella, de gloednieuwe KBC nieuwsbrief voor vrouwen (27-08-2008)

Elke maand brengt Ella u nieuws over een financieel, juridisch of sociaal onderwerp.

Wat is het verhaal van andere vrouwen? Kent u altijd de juridische gevolgen van de beslissingen die u neemt? Ella zoekt het allemaal voor u uit.

Schrijf u nu in

Lees de eerste nieuwsbrief van Ella. En schrijf u online in op deze gratis nieuwsbrief.

Wat is dit nu voor onzin: financiële, sociale, juridische informatie voor vrouwen?!! Is dat niet dezelfde materie voor iedereen? Of zal het vakjargon voor de vrouwen in ‘begrijpelijker’ taal worden gegoten?! Of zal het vooral weer over een bijkomende inkomstenverzekering bij loopbaanonderbreking en ouderschapsmoederschapsverlof gaan? Over ongelukjes met de kindjes in je eigen huis en bij een ander en hoe je er op de best mogelijk manier tegen te verzekeren? Over een persoonlijke lening voor een spa-wellness vakantie die het vrouwtje nodig heeft na een uitputtend jaar met combinatie van werk en gezin?

In een aantal krantenartikels stelt KBC dat het hier niet gaat om “andere” informatie, maar dat de informatie anders zal “gecommuniceerd” worden. En inderdaad, in de eerste nieuwsbrief gaat het over samenwonen. Een introductie in de materie (!!) met een mooi verhaaltje over Koen en Isabelle. Of gaat het enkel Isabelle aan? Ah ja, welke meubelen zijn van wie, wie betaalt de kosten voor het huishouden, hoe zit de brandverzekering in elkaar. Isabelle kan de kinderen van Koen adopteren en als ze sterft kan ze Koen al haar geld nalaten. Leerrijk.

En Koen, die is zowieso slimmer dan Isabelle, want die heeft geen aparte nieuwsbrief nodig om dit uitgelegd te krijgen.

Om te steigeren. Alweer een subtiele maatschappelijke vorm om de vrouw aan de haard te krijgen, een geraffineerde benadrukking van mannelijke suprematie, deze keer in het bank- en verzekeringswezen. En als dit bedacht is door (jonge) vrouwen, dan is het al zeker een verontrustend teken aan de wand.

Daarom, om het lanceren van deze nieuwbrief speciaal voor vrouwen reiken we het douchekapje XL van de week uit aan KBC. We hebben het voor u!!