Het wordt tijd dat we nog eens een komkommerkapje uitreiken.

Maar deze keer kan U mee beslissen,
beste lezer!

De genomineerden komen uit het Vlaamse rariteitenkabinet: “Duizend zonnen”, de garnalen zijn vervangen door maloten.

Kanidaat 1 is een diervriendlijke dame. Haar eigen verjaardag viert ze niet , maar ze nodigt wel 10 ‘vriendjes’ uit voor die van haar hondjes. De mormeltjes worden overstelpt met kusjes, krijgen taart besteld bij de hondenbakker en kunnen zich verfrissen in een plonsbadje.

Kanidaat2 heeft zich laten inspireren door de douchekapjes. Trouwe lezers weten dat ook de deftige dames nog into ‘Fengshui’ zijn geweest. Kalamiteiten met hun geestelijke raadgever deed de zaak echter op een sisser aflopen. Maar deze dame haalde een échte Fengshui raadgever in huis die haar promt adviseerde dat je ‘de zetels naar elkaar toe moet plaatsen om een goed gesprek te hebben’. Je moet er maar opkomen.

Kanidaat 3 is de mijnheer in Batmanpyjama die als eerste de stoel lokaliseerde, glunderend met de gewonnen GPS, terwijl de inwoners van Peking dezer dagen als dresscode meekrijgen ‘nooit in pyjama op straat te lopen tijdens de spelen’. We kunnen nog iets leren van die Chinezen.

Wie verkiest u, beste lezer? De diervriendlijke dame die het komkommerkapje vast wel hygiënisch weet aan te wenden bij haar hondjes? Of ziet u het liever bij de fengshui dame belanden, want een komkommerkapje dat is al even grote flauwekul als fengshui? Of vindt u ook dat een Batmanpyjama echt niet meer kan voor een volwassen man? Stemmen kan vanaf nu.

(*via deze blog €0.09 per letterteken)

Advertenties