Zelf kwam ik het nog niet tegen, ik merkte het op bij muggenbeet. Eerst dacht ik dat het een 1aprilgrap was, maar de kalender en een bezoekje aan deze site vertelden me dat het menens was. De Jongsocialisten delen écht deze badge uit op festivals. Wedden dat er straks nog een workshop van komt.

Is het feminisme nu echt dood?! Laten meisjes zich op deze manier betuttelen?! Wie voerde dit onderzoek uit? De Joepie? Wie bedacht deze campangne? Twee puisterige pubers die van zichzelf vinden dat ze scoren? Puberaal, zielig en onnozel. Dat belooft voor de politici van morgen. Weten jullie drukbezette mama’s en papa’s in kamer en senaat waar jullie mee bezig zijn? Laat zulke zaken toch aan Mieke Vogels over, alleen zij kan daar ongeschonden uitkomen. Jaren ver zal deze campagne jullie nog achtervolgen, misschien zelfs jullie toekomstige carrière als minister van buitenlandse zaken hypoticeren. De orgasmeman? Die kan je toch echt niet naar een moslimland sturen!

Aldus gaat de eer van het eerste komkommerkapje unaniem naar de jongsocialisten. Ze zoeken zelf maar uit waar ze het zetten.

Advertenties