Wat de precieze uitspraak is waaraan ze deze titel heeft verdiend, is ons onbekend. Maar uit welingelichte bron vernamen we dat Zuster Monica – die wij gezien ons verleden op een op indoctrinerend katholiek internaat, niet meteen van fatsoen of oprechtheid zouden verdenken – zich eens te meer van haar meest ondeftige kant heeft laten zien door zomaar – durven wij het woord in de mond nemen – censuur te plegen! Ontoelaatbaar!

Hoe de vork precies aan de steel zit, zullen wij dames nog moeten uitvissen, maar het blijkt een feit te zijn dat Zuster Monica een mooi staaltje van machtsmisbruik tentoon heeft gespreid door er hoogst persoonlijk voor te zorgen dat deze blogger – aan wiens artikel zij blijkbaar aanstoot nam – een artikel van zijn blog diende te verwijderen. Op deze manier weet deze almachtige matrone al wie haar op wat voor futiele manier dan ook dwarsligt, makkelijk het zwijgen op te leggen. Of hoe een tsjeventeef het als evident beschouwt dat dissidenten uitgeschakeld dienen te worden.

Zuster toch! Hoe kleinzielig, hoe laag, hoe stijlloos vooral. U draagt al lang geen nonnenkapje meer op uw Spartaans gekapte hoofd, maar het bijhorende middeleeuwse normen- en waardengestel bent u nog lang niet ontgroeid.

Het ”Douchekapje van de week” wordt uitgereikt aan personen, bekenden of onbekenden, die een opmerkelijke uitspraak deden. Hij bestaat in 2 uitvoeringen: het “Douchekapje” voor deftige uitspraken en “Douchekapje XL” voor ondeftige uitspraken. De gelukkige ontvanger van dit laatste kan het dan meteen helemaal over zijn hoofd trekken!

Advertenties