Onrustwekkend nieuws, vandaag gelezen in mijn lievelings society blad:

(BRON: OVDD)

EVY GRUYAERT BEZWIJKT ONDER GEWICHT VAN EIGEN PONY

De bekende omroepster Evi Gruyaert is tijdens haar deelname aan de wedstrijd “Indrukwekkendste froufrou van het voorbije televisieseizoen” afgevoerd naar het ziekenhuis met ernstige verpletteringsletsels.

(Van onze medewerker M.C.)

BRUSSEL. In het kader van de Pax Media ging in september 2007, bij het begin van het nieuwe televisieseizoen, de wedstrijd “Indrukwekkendste tv-froufrou” van start. TV-persoonlijkheden zoals Tanja Dexters, Brigitte Van Mol, Hanne Troonbeekckx, Valery Deboosere en Saartje Vandendriessche, allen dragers van een forse froufrou, werden in het grootste geheim uitgenodigd om aan deze competitie deel te nemen. De uitdaging bestond er uit om tot begin juni 2008 met een zo groot mogelijke variëteit aan froufrous op de proppen en het scherm te komen. De kijker zou dan op het einde van het televisieseizoen in een overkoepelende live uitzending op zowel de openbare omroep als de diverse commerciële zenders vergast worden op een avondvullend programma. Het zou gepresenteerd worden door Ben Crabbé en Koen Wauters en diverse thema’s zouden aan bod komen. Zo dacht men ondermeer aan het showen van de verschillende froufroustijlen door de eeuwen heen door hogergenoemde bv’s, diverse kniptechnieken in diverse culturen, de geschiedenis van de froufrou sinds de prehistorie met archiefbeelden en persoonlijke getuigenissen, verkiezing van het populairste muzieknummer ooit over de froufrou gezongen door Vlaamse sterren en als spetterende apotheose de bekendmaking van de winnaar van hogergenoemde wedstrijd. Een vakjury, onder voorzitterschap van de wereldberoemde societykapper van kapsalong “De Client” waar vele bv’s kind aan huis zijn, zou advies geven aan de kijker die op het einde van de uitzending zou opgeroepen worden om massaal zijn stem uit te brengen per sms (0,99 eur/sms). De hoofdprijs zou pas aangekondigd worden nadat de winnaar bekend gemaakt was.

Door een dramatisch voorval werd gisteren echter geheel onverwachts de wedstrijd verstoord. Tijdens het aankondigen van “Thuis” werd Evy Gruyaert, die zich met hart en ziel in deze wedstrijd gestort had en vastbesloten was om te winnen, onwel. Bezorgde kijkers konden al langer vaststellen dat de omvang van haar pony met de week groter en indrukwekkender werd. Ze konden echter ook sinds enige tijd constateren dat met de overgang van winter- naar zomergarderobe de omvang van Evy zelf daarentegen alsmaar kleiner werd. De nachtmerrie waar in de wandelgangen van de VRT al een tijdje voor gevreesd werd heeft zich gisteren live op het scherm voltrokken. Luttele seconden na haar verschijning werden de ranke armpjes van Evy bedolven onder een instortende froufrou. Evy bezweek overdonderd door het gewicht en ging plat op de studiovloer. De kijkers bleven gelukkig gespaard van de shokerende beelden aangezien het scherm volledig ingenomen werd door de pony van Evy.

Terwijl ze in kritische toestand afgevoerd werd naar het ziekenhuis kon onze reporter ter plaatse haar nog van op de brancard horen stamelen: “Ik was nochtans zeker van mijn overwinning! Niemand kon tippen aan mijn froufrou!” De VRT leiding verklaarde op de in allerijl georganiseerde persconferentie hieromtrent dat haar leven momenteel niet meer in gevaar is maar dat uit piëteit voor dit menselijk en persoonlijk drama toch de beslissing genomen is om de wedstrijd te annuleren. Er werd ook verzocht om de bevolking op te roepen om zeker niet de plaats van het ongeval te bezoeken uit respect voor de wandelgangen. Evy liet via Eén-nethoofd Jean-Philip De Tender, die de persconferentie voorzat, wel weten veel van beertjes en andere knuffels te houden. Of de uitzending van het avondvullend programma hiermee ook in het gedrang komt kon nog niet medegeeld worden.(bs)

Advertenties