Deftig zijn is vermoeiend. Nog maar net op de koffie geweest in de Koninklijke koterijen pergola en serres of een nieuw horticulair hoogtepunt dient zich aan. De thee staat al klaar in Chelsea.

Maar de Chelsea Flower Show dat is niet voor jan met de pet! Om een ticket te bemachtigen kan men maar beter lid zijn van The Royal Horticultural Society. Dat is een deftig gezelschap van dames en heren die het tuinieren en tuinbouw promoten in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Ze beheren modeltuinen en organiseren plantenshows. Een life-time lidmaatschap heeft u al voor 1.000£. Daarvoor krijgt u korting of zelfs gratis toegang tot de tuinen en evenementen die onder hun beheer vallen en u krijgt er nog een maandelijks tuinmagazine bovenop!

De Chelsea Flower Show is ongetwijfeld de bekendste, dé hoogdagen voor al wie houdt van tuinieren, schoffelen , planten en snoeien of simpelweg van kijken, snuiven, aaien en genieten.

Behoort u niet tot de gelukkigen die uitgenodigd zijn, dan kan u nog altijd een glimp opvangen van The garden for all seasons  van het enfant terrible van de Britse tuinarchitecten Diarmund Gavin of de alweer sublieme Laurant Perrier garden, iedere avond op BBC2 om 21 uur, en dit nog tot 24mei.

Wij kijken ook.

 

 

Advertenties