Kom niet vertellen dat u nog wat zit aan te klooien met een paar plastic tuinstoelen of een zelf ineengeflanste houten tafel op uw tuinterras. Hoogst ondeftig!

(begeleidend muziekje -> afspelen terwijl u onderstaande leest)

Ja, de lente is in het land, we zullen het geweten hebben. Ik heb me alvast goed voorbereid op de eerste zonnestralen en me afgelopen weekend met haast en spoed naar het dichtsbijzijnde exclusieve tuincentrum gerept. Ik zou zelf durven spreken van het “Tuinwoonkamercentrum”, gezien het uitgebreide assortiment. Mijn bestelling is geplaatst.

Ik was begonnen met een volledige eetkamer. De keuze was niet simpel, maar ik heb geopteerd voor een vier meter lange tafel en twaalf stoelen, dit voor de deftige ontvangst van de talrijke vrienden en familie die zo graag bij ons over de vloer komen. Gedaan met “stoelen bijschuiven”. Uitvoering in een 8 mm dikke kunstvezel met een fijn reliëf. De verkoper verzekerde me dat zelfs kenners het verschil niet merken met vergrijsd rotan. Voor de lichte en moderne uitstraling werd het gecombineerd met roestvrij staal.

Voor mijn tweede tuinkamer, op een iets lager niveau en aangelegd in een nieuw soort exotisch hout dat minstens veertig jaar meegaat maar waarvan me nu eventjes de naam ontsnapt, heb ik me een volledig hoeksalon – wit, want wit komt terug – mét een tof loungemeubel voor twee, genaamd “Friends Island”, aangeschaft. Aan de kunstvezels waaruit deze dan weer gemaakt is, zijn metalen kleurpartikels toegevoegd die lichteffecten weerspiegelen, in de Aziatische cultuur een symbool van de positieve energiestroom.

Een zwembad kon niet ontbreken op mijn minitieus geverticuteerd, bemest en gemaaid gazon. De opmerking van Mr. E. dat het er, zeker met vijf personen in, uitziet als een soepketel op het vuur bij de kannibalen, heb ik naast me neergelegd, want deze is wellicht geheel en al ingegeven door afgunst. Voor het perfecte wellness gevoel heeft mijn persoonlijke tuinconsulente me ook nog een buitenwhirlpool/jacuzzi aangeraden – wat een prachtg alternatief om er ons wekelijks deftige-dames-borreluurtje te houden. Dubbel borrelplezier als het ware!soepketel

Naast dit prachtig kunststof designobject (met afdekkap voor de winter!) heeft mijn tuinarchitect geopteerd om ook een buitendouche (mét haakjes voor onze kapjes) te voorzien voor de optimale spa! Later deze maand zal er achter deze volledige installatie nog een (identiek exotische) houten wand met gaatjes geplaatst worden waarachter boxen verborgen zijn – hoe ingenieus! – waaruit ik mijn Buddha Bar cd’s kan laten klinken.

Want vogeltjesgefluit, dat is toch heel erg ouderwets!