‘Literaire namiddag’

Als deftige dame sta ik volledig achter het concept van de vrouwenweek. Ieder initiatief om dames meer in de kijker te plaatsen juich ik toe. Ik verheug mij op een week typische vrouwenonderwerpen.

Ik heb alvast mijn eigen lijstje met gendertypische items klaar, maar graag zou ik nog een paar deftige dames strikken voor een gezellig borreluurtje om lekker te kletsen over deze vrouwenzaken. Welke deftige dames willen dit meidenclubje vervoegen voor een natje, een droogje en een gezellige babbel?

Germaine Greer zal ons vertellen dat er niets nieuws is onder de zon. ‘De vrouw van Shakespeare‘ kampte met dezelfde problemen als vele hedendaagse echtgenotes van vedetten die altijd in de schaduw van hun man staan. Zij geeft een scherpzinnige observatie over de rol van de echtgenote in het algemeen.

Tussen haar en Doris Lessing in zal ik diplomatisch zelf plaatsnemen. Ze kan nogal scherp uit de hoek komen, ons Germaine en als ze weer een opmerking maakt over de bloemetjesschort van Doris heb je de poppen aan het dansen. Ook geëmancipeerde vrouwen hebben al eens last van hun hormonen.

De Grand Old Lady van de VRT nieuwsdienst, Martine Tanghe, zullen we onze morele steun betuigen omdat zij tegenwoordig verplicht wordt een programma te presenteren waarin men het niet heeft over BHV maar waarin men flauwe grapjes maakt over BH-sluitingen. Een beetje respect graag!

En wat is een wijvenweek zonder mijn goede vriendin Kristine Hemmerechts? Trouwens ik heb het al uit, haar nieuwe boek ‘Ann’. Een echt vrouwenboek, over vermageren, maar dan een beetje uit de hand gelopen.

For old times sake is er Wivina Demeester, want dames op pensioenleeftijd kunnen ook nog meepraten over vrouwenzaken hoor! Zij hebben het immers allemaal al meegemaakt. Maar vooral hoor ik het haar graag nog eens luid en krachtig zeggen:

“Flauwe kul! Echte flauwekul!”

Advertenties