Gisteren heb ik mijn bureau gerestyled. Helemaal in de feng shui stijl. Apple heeft me wel een handje geholpen want mijn metaalkleurig (zie kleurenkaart van gisteren) toetsenbord met afgeronde hoeken hoefde niet vervangen te worden. Ook mijn Mac Mini Combo Drive heeft ronde hoeken en gaf me daardoor de hele dag de nodige energiestromen. Hij moest enkel wat opgepimpt worden (zie foto).

De scherpe hoeken in de ruimte die ik niet kon vervangen heb ik afgeleid met een windklokkenspel voor de heilzame invloeden. Alle negatieve stoorvelden en energieën van aardstralen, vortexen en elektromagnetische stoorvelden waren tegen de middag geneutraliseerd. Een soortement van kalmte waarvan ik niet eens wist dat ik het in mij had overviel me. Mijn chi kon vrijuit stromen.

De invloed was zo groot dat ik na deze spaceclearing niet eens mijn zelfbeheersing verloor toen mijn computer weer eens voor de zoveelste keer op een week crashte. De IT-specialist diende erbij geroepen te worden. Hij was het echter niet helemaal eens met de decoratie. Verontwaardig riep hij uit:

“WAT IS DAT HIER VOOR IETS?? FENG SHUI???!!!!!”

“Ja, ik ben er helemaal in, dit gaat mijn leven een nieuwe elan geven!! Maar spreek uit: fong soe!”

Hij neemt heel nuchter – o gruwel – mijn amethist, die diende om mijn voorhoofdchakra te stimuleren en pijn en ergeneris te voorkomen en legt hem aan de kant.

“Misschien werkt dat ding hier niet omdat een computer niet van dat gedoe houdt!!!!”

Bij het opmerken van mijn ontgoochelde blik, voegt hij er nog streng aan toe:

“Stenen moeten laten liggen waar ze liggen, dat is pas zen. Aardstralen moeten komen vanwaar ze verondersteld zijn van te komen, je moet die niet aanbrengen!!!”

O hemel, had ik hier te doen met een aanhanger van rivaliserende filosofie? Vanavond moet ik dringend bij Emile te rade om te weten hoe ik dit tegenstribbelend sujet moet aanpakken.

Feng shui. Het is niet voor iedereen weggelegd.

Advertenties