Een traditie in de week tussen Kerst en Nieuwjaar, sfeer en nostalgie, vanonder een dekentje kijken, luisteren en genieten van

‘Top 2000 à gogo’

De verhalen achter de hits.

Deze week ontvangt de beminnelijke Matthijs van Nieuwkerk opnieuw zijn gasten in het à gogo-café met videoclips uit de oude doos. Je krijgt er bovenop historische muzieklessen van popprofessor Leo Blokhuis plus opmerkelijke verhalen uit de popgeschiedenis.

Een week lang op Ned3 19u30-20u25.

Niet te missen!

Alvast een divers feitje uit de popgeschiedenis, u gebracht door de deftige dames:

Bij het nummer “Without you” zal iedereen automatisch aan Harry Nilsson denken.  Wat minder mensen weten is dat deze Nilsson schrijver is van vele geweldige filmnummers (“He needs me” uit Popeye en nadien gebruikt in “Punch Drunk love”).  Het bizarre is echter dat net het nummer “Without you” waarmee hij zijn grootste hit had, niet van zijn eigen hand is, maar van “Badfinger”, een Welsche band opgericht in het begin van de jaren zestig, met als spilfiguren Pete Ham en Tom Evans.

Ook zijn tweede grote hit: “Everybody’s talking”, een nummer dat bekend werd door de geweldige film “Midnight Cowboy” is ook niet van zijn hand, maar van Fred Neil.

Zo, dat is dan even rechtgezet.
(En Mariah Carrey heeft er al helemaal niks mee te maken!)