De blog van de drie deftige dames is nog steeds geen hoogvlieger. Na een hevige korte opflakkering en de hoogdagen met de postings over Goedele’s sexboek (seksboek) en de lijst van de stockverkopen in Antwerpen is ons bezoekersaantal opnieuw zeer sterk teruggelopen. Om nog niet van de reacties te spreken!

Het is een ongeschreven wet: wanneer het slecht gaat met een bedrijf, komen de spanningen. De irritaties en de lichte wrevel die medewerkers kunnen onderdrukken wanneer de zaak goed loopt komen uitvergroot naar boven bij slechte resultaten. Ze worden fel op tafel gegooid.

De deftige dames zijn op dit punt beland. Het is crisis op onze redactie.

Onze hoofdredactrice, die er op eigen houtje een redelijk succesvolle blog op nahoudt (buiten de uren hopen we!), heeft vorige week een posting geplaatst met haar favoriete blogs. Dat is haar goed recht, maar!

Geen enkele verwijzing, geen naamvermelding, zelfs geen verborgen hint naar deze blog waarin we al zoveel energie en tijd gestoken hebben. Waar zelfs al bijna, sinds de korte tijd van het ontstaan van onze club, een relatie op stukgesprongen is.

Onze redactiemedewerkster Nel plaatse dan ook lichtjes geïrriteerd een pittige reactie op het betreffende artikel. Wij willen ze u hier niet onthouden.

Beste mevr de hoofdredactrice van “De orde van de douchekapjes”

Tot mijn grote verbazing zie ik geen enkele verwijzing naar het onbekende maar fijne pareltje “De orde van de douchekapjes.” Wilt u misschien een belangenvermengingsconflict vermijden? Of staat u toch misschien niet helemaal achter uw eigen hersenspinsels?

Kortom, hier op de redactie is een lichte vertrouwenscrisis ontstaan. Enige toelichting uwentwege zou beslist opportuun zijn.

Daarom stel ik een spoedvergadering voor. Misschien kunnen we het conflict alsnog uitpraten.

Gereserveerde groeten van uw gewaardeerde redactiemedewerkster

p.s. wie zorgt voor de gebakjes?

Hieronder kan u het verzoenende antwoord lezen van Madame Commentatore.

Beste redactiemedewerkster Nel,

Hadden we niet afgesproken dat we dit kleine pareltje onder ons zouden houden?

Dat enkel degenen die het op eigen initiatief zouden ontdekken het waard zijn van onze geschriften te lezen? Die zo intelligent zijn dat ze deze verborgen schat zonder aanwijzingen van buitenaf vinden? Vrouwen die wij als een volwaardig lid zouden willen opnemen in onze orde en mannen die enkel kunnen vriend, partner, echtgenote zijn van zo’n vrouwen. Was dat niet onze afspraak? Vrouwen en mannen die een reactie van niveau kunnen geven, één waarvan wij vinden dat ze thuishoort op onze blog?

Willen wij eigenlijk wel populariteit? Staan wij daar niet boven? Stel dat we te bekend worden, bent u dan degene van ons drieën die bereid is zich kandidaat stellen om op te draven in “De Slimste Mens”? Zou u het appreciëren dat Ilse Beckers uw relationele problemen, veroorzaakt door het bloggen, paginagroot uitsmeert in haar vies en ordinair weekbladje? Dat ze uw echtgenoot woorden in de mond legt die hij zelfs niet zou durven uitspreken?

Of stel dat men mij uitnodigt in “De zevende dag” om mijn mening over BHV te gaan verkondigen of de kranten van de afgelopen week te bespreken?

Meer nog, is het werkelijk uw doelstelling dat we verkozen worden bij het weekblad “Clickx” tot “Blog van het jaar” en nog erger, dat we deze eerste plaats moeten delen met “zatte vrienden”? Ziet u ons, als deftige dames, op het podium naast deze zuipschuiten staan?

Deftige dames zoals wij staan hierboven. Wij gooien geen parels voor de zwijnen. Vandaar dat ik hier duidelijk stelling genomen heb en pertinent weiger om ons troetelkindje, ons uitlaagklepje zijnde dit verrukkelijk blogje ook maar te vernoemen!

Hopelijk is hiermee een prangende vraag beantwoord en kunnen wij onze verdere vergaderingen in alle eendracht en samenhorigheid verderzetten. Met onze geliefkoosde Bollie en de gebakjes, die ik voor één keer zal meebrengen als teken van goedwillige bereidheid tot verdere samenwerking.

Met vriendelijk redactionele groeten,

Madame Commentatore

Ondertussen is de crisis bij onze redactie onder controle, maar we zijn benieuwd of deze kwestie niet opnieuw zal opduiken wanneer ons bezoekersaantal nog verder daalt.

Exclusiviteit, daar houden deftige dames van, maar het hoeft nu ook niet zo bijzonder te worden dat er helemaal géén lezers overblijven.

Steekt U ons alvast een hart onder de riem?

Advertenties